Nyhetssak

Startup Weekend Haugesund

torsdag, 21. oktober 2021
newsimage-47f3dfcc-ab8d-542a-8206-bbf142e68be3
17.-19. september 2021 arrangerte Gründerloftet, Høgskulen på Vestlandet og HVL Skape Startup Weekend på campus Haugesund. Arrangementet ble gjennomført som et intensivt helgeprogram hvor deltakerne ble dratt med på en reise hvor de lærte om entreprenørskapsteknikker og innovasjon, ved at de ble satt sammen i team og etablerte en startup. Sponsorer fra det regionale næringslivet stilte med midler, premier, mentorer og dommerpanel – de var svært engasjerte og så verdien at et arrangement som stimulerer til innovasjon og gründerskap i regionen.
Startup weekend er et internasjonalt konsept i regi av Techstars og fasilitatoren ble flydd inn fra Finland for å lede deltakerne gjennom helgen. Programmet gikk fra morgen til kveld, fredag til søndag, med matservering og aktiviteter alle dager. Fredagen startet med at deltakerne pitchet sine ideer, de beste ble stemt frem og deretter fordelte de andre deltakerne seg på teamene som skulle jobbe frem en bedrift i løpet av helgen. På lørdagen var mentorene invitert til å gå rundt og veilede teamene, som viste stor interesse for kunnskapen næringslivet har. På den siste dagen, søndag, fikk deltakerne pitchetrening før de ferdigstilte presentasjonene sine og til slutt pitchet ideen for et dommerpanel. Arrangementet ble avsluttet med premieutdeling og middag.
Vinneren ble Team Au Pain Croustillant, bestående av studenter fra Busniess in Maritime Management og to eksterne deltakere, som ønsker å tilby franske bakevarer i Haugesund. Teamet undersøkte behovet og kartla markedet ved å gå ut i gaten og intervjue innbyggerne, i tillegg til at de kartla hva som allerede tilbys i dag, og hvordan de best kunne produsere, distribuere og markedsføre produktene.
Premien var en spesialdesignet og lokalt produsert pokal av Olaussen Metall, kontorplass på Gründerloftet i tre måneder og fem mentortimer med næringssjef i Haugesund kommune.
Takk til alle deltakere, sponsorer, mentorer, dommere og frivillige. Nå ser vi frem til neste års Startup weekend i Haugesund!

Forfatter: Frida Olsen Engedahl | dato: torsdag, 21. oktober 2021

#hvlskape