Nyhetssak

Student og millionær?

onsdag, 25. november 2020
newsimage-14f9f1ba-426b-5909-9914-735e8f434948
Sjur Hovi og Constandino Leiva mottok 1 million kroner gjennom Forskningsrådets STUD-ENT ordning til å realisere forretningsideen sin. Les deres historie her!
Hvem er dere?
Jeg er Sjur Hovi, CFO i Playwell AS og tidligere student ved HVL. Jeg tok mastergraden min i innovasjon og ledelse ved HVL og skrev masteroppgave om gamification. Tiden som masterstudent har vært sentralt i utformingen av Playwell som en aktør i e-sport og spillbasert kvalifisering.
Hva var forretningsideen?
«Playwell skal levere skreddersydde sosiale gamingaktiviteter til det offentlige og private bedriftsmarkedet ved å tilby instruktører, utstyr og underholdningsopplegg direkte ut til kundene. Vårt konkurransefortrinn er at vi er den eneste tjenesten som er mobile og leier ut gamingutstyr i motsetning til dagens gamingaktiviteter som er knyttet til lokaler. I samarbeid med forskningsmiljøet innenfor pedagogikk, vil Playwell også tilby et gamingtilbud som har en faglig fundamentert effekt på sosial kapital.»
Dette var forretningsideèn vi leverte til forskningsrådet i 2018. Morsomt nok driver vi med helt andre ting i dag.
Hva gjør dere i dag?
Vi jobber fortsatt med Playwell i dag. Nå arbeider vi med å styrke Playwell som en av Norges største satsninger på e-sport og sosial gaming. I sommer gjorde vi en ny kapitalutvidelse og utvidet til Oslo og Fredrikstad. Vi planlegger utvidelse til flere lokasjoner og denne ekspansjonen er det som tar mest fokus akkurat i dag.
Hvorfor søkte dere STUD-ENT?
Playwell AS søkte Stud-ENT da vi opplevde at vi kunne komme med innovative løsninger på problemer som vi viste at kunder ønsket å betale for å få løst.
Hvordan var det å jobbe med egen forretningsidé i ett år?
Det å jobbe med egen forretningsidè i først ett år, og nå snart tre, er svært utfordrende og ufattelig gøy. Det innebærer tilnærmet grenseløs frihet, men også et stort ansvar. Vi har lært oss å møte uendelige mengder motgang og problemer med en uendelig mengde problemløsning og vilje.
Hva var det morsomste?
Det morsomste er friheten til å gjøre nesten akkurat hva du vil, folkene du møter og samarbeider med, følelsen av å lande avtaler og kunder man har jobbet hardt for. Vi må også nevne muligheten til å nesten alltid kunne teste ut innovasjoner og ideèr som man selv ønsker, det er noe av det morsomste.
Hva var det vanskeligste?
Det har vært utfordrende å gå fra studielivet til å styre en bedrift med alle de utfordringer dette medfører. I løpet av årene har vi måtte lære oss å styre en bedrifts økonomi og administrasjon, samtidig som vi har vært nødt til å drive kontinuerlig innovasjon, produktutvikling, salg, ansettelser og inngåelse av strategiske samarbeid. Når det er sagt så er denne lærdommen helt unik og noe vi kommer til å ta med oss resten av livet.
Hva vil du si til de studentene som vurderer å søke STUD-ENT i år?
Dersom du ønsker en helt unik start på yrkeskarrieren så er dette ditt nye mål. Du trenger ikke ha en sykt god idè, bare du har et motivert og er en del av et løsningsorientert team. Samtidig er du i en unik posisjon som student ved HVL. Gjennom HVL skape vil du få en organisasjon som satser på deg, og gir deg den veiledning og støtte som skal til for å lykkes.

Forfatter: Frida Olsen Engedahl | dato: onsdag, 25. november 2020

#hvlskape