Nyhetssak

Vellykket studentarrangement om løsninger knyttet til psykisk helse hos unge voksne

fredag, 25. oktober 2019
newsimage-58f88de0-0fd5-59e7-8cd3-d949d7ced63f
Mellom 22. og 24. oktober avholdt Mohnsenteret, sammen med Kunnskapsparken Sogn og Fjordane og Helse Vest IKT, arrangementet “E-helsepitch: Psykisk helse hos unge voksne”. Arrangementet samlet rundt 35 studenter fra flere fagområder og studieretninger i Bergen, både fra HVL, UiB og NHH, som i grupper jobbet frem ulike ideer som kunne bidra til å løse utfordringer knyttet til psykisk helse hos unge.
Den første dagen ble studentene presentert for problemstillinger og fikk en innføring i psykisk helse og digititaliseringsløsninger av eksperter tilknyttet Helse Vest. De fikk også høre en bruker fortelle om sin diagnose og om sine egne erfaringer i møtet helsevesenet. Deretter ble de presentert for innovasjonsmetodikken “Design thinking” av ansatte ved HVL, og fikk også en innføring i presentasjonsteknikk.
Etterpå ble studentene satt sammen i grupper og jobbet i løpet av kvelden og de neste to dagene frem ulike løsninger som ble presentert for en jury den siste dagen. Disse løsningene inkluderte blant annet apper som skulle føre til bedre studenthelse og bedre samlokalisert informasjon om studenttilbud, en klokke som skulle kunne måle psykisk helse, og en løsning som integrerte VR med opplæring for barn.
Juryen var mektig imponert over alle løsningene og anbefalte flere av studentgruppene å ta ideene sine videre. Flere av studentene fikk også mersmak på å jobbe frem egne innovative løsninger i fremtiden. Alle deltakerne fikk til slutt en “goodie bag” som inneholdt ulike spennende artikler fra en rekke sponsorer.
Arrangementet, som skulle motivere studenter til å lære om og jobbe mer med innovasjon, har derfor vært en knallsuksess. Vi håper at alle studentene ønsker å jobbe videre med ideene som ble tenkt frem i dette arrangementet, eller andre ideer som de har! Interesserte studenter kan ta kontakt med HVL skape (se hvlskape.no) og få oppfølging av faglige ansatte.

Forfatter: Svein Sjøtun | dato: fredag, 25. oktober 2019

#hvlskape