Nyhetssak

Vinneren av Rektors utfordring 2020 er kåret!

onsdag, 16. juni 2021
newsimage-33eb3762-7271-5d8c-9045-0ba58b3e23e3
HVL Skape lanserte oktober 2020 Rektors utfordring med tema HVL Hacker koronakrisen. Tidligere rektor Berit Rokne utfordret studentene til å komme opp med ideer som kunne gjøre livet under pandemien enklere for medstudenter og andre. Etter en lang ventetid er det endelig kåret en vinner. Vi gratulerer Lina Hjelmeland med seieren! Hjelmeland er førsteårsstudent på bachelor i sykepleie i Bergen og blir mottaker av premien på 10.000 kroner. Hennes idé «Sosial studentorganisasjon» går ut på å opprette en studentorganisasjon for studenter som rett og slett ønsker å bli kjent med hverandre, være sosiale og gjøre aktiviteter sammen.
«Eg hadde nyleg flytta aleine på hybel da eg sendte inn forslaget. Eg ville kome med eit forslag som kunne bidra til at nye studentar, som meg sjølv, kunne bli kjent med andre (sjølv under ein pandemi).» – Lina Hjelmeland
Ideen til Lina er et godt eksempel på en løsning rundt en problemstilling som for alvor har fått en plass i den offentlige debatten under koronakrisen, nemlig studenters psykiske helse. Aldri før har det vært registrert så mange studenter som melder om psykiske utfordringer ofte knyttet til følelse av ensomhet. Vi håper Lina sin idé kan bli en virkelighet hvor studenter, under trygge omgivelser, kan møtes, bli kjent og være sammen.
Rektors utfordring 2020 markerte Berit Rokne sin siste utfordring til studentene som rektor, og som hennes arvtaker var det Gunnar Yttri som fikk den ære av å kåre vinneren.
«Det er gledeleg å sjå all den kreativiteten som lever mellom våre studentar. Det er ein rikdom av idear og tiltak med sikte på å betra livssituasjonar både for den einskilde og for fellesskapen. Me treng denne krafta i høgskulen og det er ei kraft som er viktig for forminga av arbeidsliv og samfunn.» - Gunnar Yttri

Forfatter: Marit Eggen | dato: onsdag, 16. juni 2021

#hvlskape