Gründerspirer på gründerkveld i Sogndal

Onsdag 16. oktober arrangerte HVL Skape i samarbeid med Sogn Næring en gründerkveld. Mange tok turen til FUS i Sogndal, både studenter og andre interesserte. Arrangementet bla holdt på FUS på Campus Sogndal, som er arbeidsfellesskapet i Sogn. Her er det blant annet flere gründere som har kontorplass - og det er plass til flere!

Heine, Astrid og Frida tok i mot nysgjerrige sjeler på gründerkveld

Målet med kvelden var å ufarliggjøre det å starte for seg selv og få ut informasjon om hvor man kan starte. På campus Sogndal sitter hele virkemiddelapparatet samlet, men det er ikke alltid så lett å vite hvem man skal kontakte, eller hva man kan søke på av støtteordninger. I tillegg ønsket vi å skape en møteplass og inspirasjon for nysgjerrige sjeler og dem som har en gründerspire i magen.

Vi hadde gleden av å samle virkemiddelapparatet HVL Skape, Sogn Næring, Kunnskapsparken Vestland og Innovasjon Norge Vestland for å fortalle om mulighetene en har som gründer her i Sogn. Sammen gav de et bilde på hvor man skal starte og hvilket støtteordninger som kan hjelpe på veien til målet.

I tillegg fikk vi inspirasjonsforedrag fra studentgründerne Simen Venemyr og Tommy Stigen i VestboardGames. De holder på å utvikle to brettspill som de har fått søtte til gjennom tidligfasefinnansieringa til HVL Skape. Spillet de satser fult på kom til ly på under 24 timer på spillkonkurransen i Førde kalte Global Game Jam'24. Videre pratet Martin Trollebø Johnsen om reisen og erfaringene sine så langt med utviklingen av EdBox. Han holder på å utforme en digital læringsplattform som skal forbedre kommunikasjon mellom elever og lærere både i og utenfor skoletimene. I tillegg fikk vi en litt annen vinkling fra Stian Langeland i Wyssen om stegene de har tatt for å komme dit de er i dag, med mange gode lærdommer og tips!

Takk til alle som delte og til dem som kom for å lærene mer og bli kjent med oss!

Ta kontakt med oss hvis du ønsker hjelp med din idè!

Forrige
Forrige

Sjekk ut emnet Samskaping og Innovasjon for berekraftig utvikling

Neste
Neste

Skapehjørnet: Fra idè til podcast